Vad händer egentligen?

Nu har det hänt – igen! Strömavbrott i källaren! Det märks att vår fastighet inte längre är lika ungdomlig som tidigare, då strömavbrott aldrig hände.

Tyvärr har det nu hänt minst tre gånger under en relativt kort period.

När detta hände förra gången så försökte vi återstarta anläggningen men misslyckades.

Då startade vi igång sektion för sektion för att identifiera vilken del som inte ville fungera. Det fungerade utmärkt! Tyvärr, för vi fick då inte reda på vad som egentligen orsakar felet.

Nu när detta åter har hänt så kommer vi ta in elexperter som får gå igenom anläggningen och undersöka vad som går galet. Men först skall vi få igång nyckelsystemet igen som behöver frikopplas från det gamla låssystemet, som nu har gått kaputt, läs mer i Tur-i-Oturen inlägget.

När strömmen på denna “fas” går ner så påverkas vissa delar av fastigheten. Det är inte “din” ström som stannar, ej heller hissarna eller ljuset i trapphusen. Däremot är det strömmen som håller igång vår elektronik och styrning. Exempelvis går brandluckorna upp (vilket är positivt för då vet vi att dessa fungerar precis så som de ska…). Men även styrningen av dörrar, routrarna för bredbandet och TVn och laddarna till elbilarna i garaget.

Så vi vill verkligen utreda vad som orsakar dessa fel. Så fortsättning följer.