Brandsäkerhet och brandvarnare till alla!

Som fastighetsägare så har vi vissa skyldigheter. Som till exempel att säkerställa brandskyddet. Därför har vi utbildat oss i styrelsen. Om att inte ha barnvagnar eller annat brännbart i trapphus eller källare. Och hur brandluckorna fungerar. (de öppnas vid rökkänning eller om strömmen går, vilket märkes nu på söndagsmorgonen då brandluckorna for upp vid strömavbrottet). Men viktigast var kanske att informera dig som boende om brandceller. Din lägenhetsdörr bildar en brandcell.

Viktigt: Om det brinner och är rök i trapphuset, STANNA I LÄGENHETEN. Var beredd att gå ut på balkongen/fönstersidan så att brandkåren kan kunna hämta ned dig. SPRING INTE UT I ETT RÖKIGT TRAPPHUS – det är där de flesta liv förloras vid brand.

Som ett delresultat av vår utbildning har styrelsen beslutat att utrusta alla lägenheter med brandvarnare, en liten försenad julklapp. För att säkerställa att den faktiskt monteras så kommer våra fastighetsskötare få order om att även montera dessa. Mer information kommer inom kort.