Lathund för igångsättning med Ownit

Lathunt för eventuella igångkörningsproblem av bredbandstjänsten med Ownit:

  1. Registrera dig och aktivera tjänsten enligt beskrivning i välkomstbrevet från Ownit.
  2. Använd medföljande nätverkskablar för att koppla din router.
  3. Se till att du kopplar nätverkskabel i rätt port i routern. Se välkomstbrevet.
  4. Använder du andra nätverkskablar så försäkra dig om att de är av typen Cat 5e eller Cat 6. Äldre kablar av typen Cat 5 klarar bara 100 Mbit/sek. Tänk på detta när du även kopplar i kopplingsskåpet.
  5. Använder du wifi bör din router installeras i något rum i lägenheten, ej i kopplingsskåpet. Se alternativ 2 i välkomstbrevet.
  6. Med nätverkskabel ska din hastighet ligga på mellan 700-1000 Mbit/sek.
  7. Använder du wifi kommer din hastighet vara lägre än med kabel beroende på avstånd till routern, typ av dator, padda eller mobiltelefon, m.m.
  8. Din router har två olika frekvenser för wifi som du kan välja att koppla in dig på. 5Ghz ger bäst hastighet (upp till ca 500 Mbit/sek beroende på avstånd och utrustning du använder) medan 2,4 Ghz endast ger ca 80 Mbit/sek som mest. 2,4 Ghz är dock bättre på längre avstånd.
  9. Om du har följt alla instruktioner noga men ändå har problem med att få länk, för låg hastighet e.d. så kontaktar du Ownits kundtjänst. För närvarande har de långa svarstider men det går snabbare om du använder deras chatfunktion. Ownit har lovat att svarstiderna ska bli bättre efter december..
  10. Som tidigare har meddelats så kommer vi få en ny router med den senaste wifi-tekniken under våren. Styrelsen återkommer med besked i den frågan.